Yönetim Sistem belgeleri nasıl alınır?

Bir işletmede en az iki kişi olması halinde Kalite Yönetim Sistemi kurulabilir ve yürütülebilir demektir. Bu sebeple de kurumsallığa ilk adım olan bu sistemin kurulabilmesi için işletmenin vergi levhası olması gerekmektedir. İşletmenin türü ne olursa olsun;  Şahıs, Limited, AŞ vb. TSE’den satın alınan standart doğrultusunda dokümantasyon çalışmaları başlatılır. İşletme içerisinde gerekli uygulamalar en az 4 ay sürmelidir. Bu süre sonunda işletme resmi evrakları ile hizmet almak istediği firmaya başvurusunu gerçekleştirmelidir. ISO belgesi için anlaşma yapılan firma ile belirlenen tarihlerde öncelikle bir ön denetim, kısa bir süre sonra da ana denetim gerçekleştirilmektedir.

Ana denetim sürecinde işletmenin bilgileri, kapsamı, üretim/ hizmet süreci ve kalite dokümantasyonu belgelendirme firması tarafından denetlenmektedir. Bu denetim sonucu bulunan uygunsuzluklar, işletme tarafından kapatılmalı ve denetçiye sunulmalıdır. Denetçi 2. Bir denetim isteyebileceği gibi, dijital ortamda da kanıtları kabul edebilmektedir.


ISO belgesi  almak için denetçinin kapatılan uygunsuzlukları da değerlendirerek hazırladığı rapor neticesinde belgelendirme firması tarafından belgesi hazırlanır ve işletmeye iletilir.

İşletme yıllık olarak denetime gireceği için tüm yıl boyunca sistemin zorunluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir.

Alınan belge bir ana denetim 2 gözetim denetimi ile birlikte 3 yıl geçerlidir. Her 3 yılda bir tekrar ana denetim gerçekleştirilmelidir.

İşletmenin başvurusu için gerekli olan resmi evrakları;

  • Vergi Levhası
  • Ticari Sicil Gazetesi
  • Yetkili İmza Sirküleri ve Kimlik Fotokopisi
  • Oda Kayıt Belgesi
  • Varsa logosu
  • Gıda Firmaları için İşletme Kayıt Belgesi’dir.

 

 

iso belgesi nasıl alınır ?
Belgelendirme işlemleri ? 
iso 9001

İletişim

0 (539) 849 36 30
info[at]prodabdanismanlik.com